Razvijeno po uzoru na grad San Francisco i internetske stranice Yelp, Local Inspector Value-entry Specification (LIVES) je standard otvorenih podataka koji omogućuje lokalnim vlastima objavljivanje rezultata inspekcijskih nadzora restorana za Yelp ili bilo koju drugu internetsku stranicu. Sada bilo koji grad može sudjelovati.

Obavežite se da ćete dati pristup rezultatima sanitarnih inspekcija ugostiteljskih objekata u vašem gradu čime promičete poboljšanje javnog zdravlja i omogućujete građanima da sami donose odluku na stvarnim informacijama:

Zašto sudjelovati?

Ohrabrite svoje građane

Od sada rezultati sanitarnog nadzora mogu se brzo i lako provjeriti putem aplikacije namijenjene svim potrošačima u svrhu provođenja vlastite odluke o vlastitom zdravlju. LIVES će omogućiti da relevantne informacije budu dostupne xx jedinstvenih posjetitelja mjesečno koji koriste Yelp.

Poboljšajmo javno zdravlje

Transparentnost je dobra za javno zdravlje. Ne bi li se javno zdravlje poboljšalo nužno je provesti jedinstven i relevantan program koji provodi ocjenjivanje ugostiteljskih objekata. Uvođenjem higijenskih kartica s ocjenama od 1-10 u restorane grada Los Angelesa, smanjio se broj hospitaliziranih radi bolesti vezanih uz hranu za 13%.

Poticanje ekonomskog rasta

Otvaranjem podataka omogućujemo poduzetnicima izgradnju novih projekata, otvaranje novih radnih mjesta, što dovodi do gospodarskog rasta korištenjem tih podataka. Industrijska predviđanja za vlade koje promiču vidljivost podataka predviđa se napredak od 25% u privatnoj komercijalnoj aktivnosti.

Partneri